Selamat Datang ke www.infotakaful.com

Risiko Bekerja Makan Gaji Yang Tak Kita Sedari
1. Gaji Mati
2. Jawatan tidak boleh diwarisi, gaji berhenti bila nyawa kita berhenti
3. Kalau Naik Pangkat Cepat Sangat, Kawan Dengki
4. Nak naik pangkat macam-macam kena buat
5. Kena Pindah Lokasi Kerja 
6. Hutang makin bertambah, Gaji tetap tak bertambah
7. Kerja makin bertambah, Gaji tetap tak bertambah
8. Makin berumur, makin tak cukup gaji
9. Tiap-tiap bulan dapat duit, tapi duit cukup-cukup makan
10.Tiada kebebasan – Pergi kerja balik kerja ikut masa yang ditetapkan


 
Kelebihan Bisnes Takaful 
1. Modal Sedikit hanya RM60 sahaja.
2. Risiko rendah
3. Peluang besar untuk maju
4. Berpotensi untuk jana pendapatan tanpa had
5. Pendapatan pasif
6. Percutian Luar Negara Percuma
7. Anugerah dan ganjaran bagi setiap pencapaian yang dibuat
8. Bantu klien untuk memaksimakan perlindungan
9. Bantu rakan atau saudara untuk memulakan perniagaan dengan kos minima
10. Bisnes ini boleh diwarisi, anak-anak boleh sambung jika nyawa kita terhenti

Kami sedia membantu anda untuk berkongsi rahsia untuk berjaya.
Dengan hanya satu panggilan anda sekarang, mungkin akan mengubah masa depan anda!!!
 - Hubungi Zubairi @ 013 228 7070 (Talian aktif) sekarang

Modul Latihan Sistematik Bersepadu

Kami ingin menjemput untuk semua yang berminat menghadiri latihan “Modul Latihan Sistematik Bersepadu”.
Latihan untuk Perunding Takaful akan dijalankan pada setiap hari Sabtu dan Ahad.

Hubungi Zubairi 013 228 7070 untuk maklumat lanjut.

 

Kami memerlukan ‘BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE’ dengan kelayakan seperti berikut :
» Minima Diploma/Ijazah
» Peramah dan bijak berkomunikasi
» Rajin, bersemangat dan sentiasa inginkan kemajuan dalam kehidupan
» Mempunyai pengangkutan sendiri
» Latihan dan bimbingan disediakan kepada semua calon.
» Latihan ini akan dikendalikan oleh pusat latihan kami secara professional.

Job Type: Executive
Experience Level: 1-3 years
Category: Customer Svc/Call Centre | Bank/Finance/Insurance | Medical/Health

Hubungi/sms “nama dan area” ke 013-2287070 (Zubairi) @ 019-2669028 (BDE)

Segala perihal perjawatan dan penggajian akan diterangkan semasa sesi interview @ email resume beserta gambar ke jomtakaful@gmail.com


Kepentingan Takaful

5 Masalah Yang Ada Dalam Masyarakat yang boleh dibantu dengan adanya Takaful.

1- Dying Too Soon
Meninggal dunia pada usia muda. Orang yang meninggal dunia akan meneruskan kehidupan ke Alam Barzakh, tapi yang ditinggalkan. Terutama individu yang baru berkahwin dan mempunyai tanggungan isteri dan anak kecil. Cuba bayangkan bagai mana mereka ingin meneruskan kehidupan setelah kehilangan suami@ayah. Suami@ayah meninggal dunia, pendapatan untuk menampung keperluan kewangan keluarga pun akan terhenti. Memang Suami@Ayah tidak boleh diganti, tetapi pendapatan Suami@Ayah boleh diganti sekiranya beliau mengambil plan takaful. Sekiranya anda sebagai agent takaful, anda boleh membantu golongan ini.

2- Living Too Long
Pendek umur pun masalah, panjang umur pun ada masalah. Masalahnya adalah, cukup ke simpanan kita utk teruskan penghidupan. Ramai masyarakat kurang sedar mengenai kepentingan menabung pada usia muda. Sebaliknya mereka lebih suka berbelanja daripada menyimpan. Sekiranya anda seorang agent Takaful, anda boleh membantu golongan ini dengan memberi kesedaran mengapa penting utk kita menabung pada usia muda. Anda dapat membantu mereka, dan apa yang anda lakukan tersebut akan dibayar sebagai pendapatan anda (Komisen)

3- Living Death
Hidup akan tetapi umpama mati. Lumpuh kekal keseluruhan (TPD). Kita fikirkan….perlu tak untuk mempunyai sejumlah wang bagi menampung perbelanjaan harian sekiranya seseorang mengalami TPD. Kalau seseorang itu tidak mempunyai simpanan yang cukup, tiba2 mengalami TPD sama ada akibat kemalangan atau penyakit, bagai mana utk teruskan kehidupan. Siapa yang akan bantu sekiranya dah jadi mcm tu?. Mak Ayah?..Adik Beradik, saudara-mara…..ya..mereka akan bantu, tapi alangkah bagusnya kalau mereka hanya perlu membantu dari segi tenaga tanpa membantu dari segi kewangan. Sebab kewangan telah ditanggung oleh Pihak Takaful, termasuklah semua kos rawatan di hospital, semuanya di tanggung oleh Pihak Takaful. Disebabkan anda sebagai agent Takaful, anda memberi khidmat nasihat takaful kepada client anda dan sekiranya client anda mengalami “Living Death” beliau akan dapat bantuan. Anda dibayar komisen atas kerja anda. Profitable and meaningfull career…

4- Wealth Creation
Semua orang ingin mengumpul kekayaan, tapi masih ramai yang tak tau bagaimana. Sekiranya anda menjadi Agent Takaful, anda boleh membantu mereka merancang kewangan mereka untuk mencapai objektif kewangan mereka. Bantu mereka dan anda dibayar komisen diatas tugas anda.

5- Child Education
Hadiah yang paling berharga daripada ibu bapa kepada anak-anak adalah PENDIDIKAN YANG SEMPURNA. Akan tetapi, tahukah anda, berapa kos yuran pendidikan di Universiti Tempatan atau Luar Negara sekarang nie? Takkan kita nak biarkan anak kita menanggung hutang selepas mereka tamat belajar, sedangkan masa tu mungkin mereka belum mempunyai pekerjaan lagi. Siapa yang ada pilihan kita atau dia (anak)? Dia tak de pilihan sebab Ibu Ayah yang mempunyai pilihan sama ada utk menyediakan simpanan pendidikan untuk anak atau tidak. Keperluan untuk itu amat mendesak. Kalau anda jadi agent Takaful, anda boleh bantu mereka, beri nasihat dan tunjuk ajar bagaimana untuk menyediakan simpanan pelajaran untuk anak mereka yang mempunyai ciri2 berikut “SECURED, IMMEDIATE, GUARANTEED”….Dan anda dibayar komisen atas tugas anda.

Bantulah mereka yang memerlukan….sedarkan lah mereka. Mereka perlukan agent-agent seperti kita semua untuk memberikan gambaran sebenar mengenai keperluan takaful dalam perancangan kewangan setiap individu.

PRUDENTIAL1-02

GBOP bakal diadakan pada : (Ditukar Tarikh kepada Hari Rabu 21hb Ogos 2013)

Tarikh 21 Ogos 2013 (Rabu)
Lokasi Grand Seasons Hotel Kuala Lumpur.
Masa 7 hingga 10 malam

Sila sahkan kehadiran anda dengan mengisi borang di bawah :

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Zubairi 013 228 7070.

PruBSN Terbaik Di Asia

Terbaru 2013:Pencapaian Terbaik

Kami amat berbesar hati menerima anugerah ini yang merupakan pengiktirafan terbaik terhadap usaha kami menyediakan produk dan perkhidmatan Takaful untuk semua “Takaful For All”

The best

Anda adalah sumber inspirasi  “We care We Understand” yang mendorong kami mempertingkatkan usaha dan perkhidmatan yang terbaik. Pengiktirafan ini dikongsi bersama anda semua. Terima kasih atas sokongan semua.

Kepada yang berminat ketahui lebih lanjut mengenai Produk dan Kami juga sedang Recruit PruBSN Advisor dan berminat sila hubungi saya Zubairi, Manager PruBSN di talian 013-2287070 @ weChat Zubairi770 @ email ke jomtakaful@gmail.com @ website: www.infotakaful.com

Produk Terkini..!!! Pelan PruBSN Smartlink

pelan pertama untuk anak dalam kandungan ibu

Pelan Takaful Inovatif,PruBSN Smartlink

PruBSN Takaful amat berbesar hati untuk memperkenalkan suatu pelan takaful yang inovatif dan yang pertama seumpanya seperti PruBSN SmartLink. Kami sedar bahawa kelahiran seorang bayi merupakan satu perkara yang mengubah kehidupan, dan dengan pelbagai perkara yang perlu difikirkan, kami membantu memberi ketenangan minda kepada bakal-bakal ibu bapa di Malaysia.”

Pelan yang dinaiktarafkan ini memberi perlindungan hayat kepada ibu mengandung serta anak di dalam kandungan seawal 20 minggu kehamilan. Perlindungan ini berterusan sehingga selepas lahir dan menyediakan perlindungan perubatan khusus untuk bayi yang baru lahir seperti inkubasi dan Unit Rawatan Rapi / Unit Berisiko tinggi. Selain itu, pelan ini menawarkan rider-rider baru yang memberikan perlindungan tambahan untuk hayat dan kewangan bukan sahaja untuk anak tetapi juga untuk ibu bapa. Pelan ini ditawarkan kepada ibu-ibu mengandung yang berusia di antara 19 dan 45 tahun…

MANFAAT:  Pelanggan boleh memilih PruBSN Smartlink dengan “Extra Basic” akan memperoleh  perlindungan tambahan yang meliputi manfaat belas kasihan RM2,000 untuk janin dan RM5,000 untuk ibu dalam tempoh 60 hari melahirkan anak.

Jika bayi sakit, kami akan menyediakan penjagaan hospital pada kadar RM300 sehari di Unit Rawatan Rapi selama 30 hari di hospital terpilih.

Ibu bapa yang mahu memaksimumkan perlindungan, boleh menambah tanggungan “Baby Care” bagi melanjutkan perlindungan mulai tempoh kehamilan sehingga 60 hari selepas bersalin.

Pelindungan ini tidak mengehadkan jumlah kelahiran selagi ibu yang hamil itu berusia sebelum 46 tahun. Pelanggan akan memperoleh wang tunai RM300 selepas tahun kedua anak dilahirkan, menerusi Bonus Imunisasi,

Pembayaran itu bergantung kepada perlindungan yang dipilih oleh pelanggan, sama ada serendah  RM100 sebulan, pembayaran setengah tahun atau setahun.

Dapat cenderamata PERCUMA dari kami untuk mendaftar pelan ini.

Hubungi Zubairi 013 228 7070

 

Kami sedang mencari rakan-rakan Usahawan untuk sertai bidang Takaful dan Sertai Company Takaful terbaik Di Asia dan  No. 1 di Malaysia.  Pengambilan rakan-rakan Usahawan seluruh Malaysia di Kuala Lumpur/Wangsa Maju, Shah Alam, Bangi, Puchong, Ipoh, Melaka, Johor Bahru, Kedah, Kota Bahru, Johor Bahru dan lain-lain.

Bagi sesiapa yang berminat untuk menyertai agensi kami sebagai agen Takaful, anda dijemput untuk menghadiri roadshow kami seterusnya yang akan diberitahu:

Sila hubungi kami untuk pra pendaftaran ke semua venue yang dimaklumkan nanti.

Sila isi borang berikut sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut :

[contact-form-7 404 "Not Found"]


You deserve to have a well-paid and fulfilling career in the Takaful’s industry that is enjoying an explosive growth in Malaysia! For more information, please call Zubairi 013 228 7070 or BDE 019 266 9028.


Kami ingin mempelawa anda untuk untuk menyertai kami sebagai Consultant Takaful (separuh masa/sepenuh masa) di Agensi kami.

Sebagai seorang Consultant Takaful, kami memberi anda peluang merebut ganjaran tunai di samping komisyen bulanan tetap yang menarik. Anda juga berpeluang untuk melancong ke luar negara dengan semua perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh pihak Agensi.

1. Mengapa perlu tercari-cari bidang yang telah terbukti berjaya membantu meningkatkan pendapatan anda?
2. Perlu tahu rahsia bagaimana mendapat klien dengan cara mudah?
3. Berikan peluang untuk saya tunjukkan jalannya.

Kami akan kongsikan dengan anda berkaitan segala persoalan yang berkaitan. Bukan senang untuk senang tetapi kami permudahkan caranya untuk anda senang.

Anda hanya perlu luangkan masa bersama kami dan menyertai apa yang kami lakukan.

1. Mengapa perlu tercari-cari bidang yang telah terbukti berjaya membantu meningkatkan pendapatan anda?
2. Perlu tahu rahsia bagaimana mendapat klien dengan cara mudah?
3. Berikan peluang untuk saya tunjukkan jalannya.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan penerangan lanjut bagaimana untuk menjadi seorang Consultant Takaful boleh menemui saya secara bersemuka di pejabat agensi saya seperti berikut :

Taklimat Kerjaya Consultant Takaful
Hari : Setiap Sabtu
Masa : 2.15petang – 5 petang
Tempat : Tingkat 1, Trust Associates Zubairi Agency,
Prudential BSN Takaful (Bersebelahan Carrefour Wangsa Maju),
Lot 3A, Jalan Wangsa Delima 10, D’Wangsa,
53300 Wangsa Maju,
Kuala Lumpur.

Adakah anda orang yang kami cari? Kehadiran anda amatlah dialu-alukan pada bila-bila masa untuk menyertai agensi saya. Hubungi kami pada bila-bila masa, Zubairi (013-228 7070) atau Najib (019-266 9028).

Bermula 1 April 2012, IBFIM telah diperanan untuk mengawalselia Takaful Basic Exam atau Peperiksaan Asas Takaful. Peperiksaan ini adalah merupakan perkara asas yang diperlukan bagi seseorang Perunding Takaful.


PERCUMA  (Jika Joint Kami) :

1) Nota TBE (Siap untuk dibaca)

2) Contoh-contoh  Soalan TBE

3) 1 CD Ringkasan Nota TBE

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan ebook Peperiksaan Asas Takaful, anda bolehlah mengisi borang di bawah :
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Untuk mengetahui bagaimana untuk menjadi Perunding Takaful dengan cara mudah bolehlah menghubungi Zubairi 013 228 7070.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...