Jawatan Kosong : Takaful Development Executive /)

Kami memerlukan ‘BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE’ dengan kelayakan seperti berikut :
» Minima Diploma/Ijazah
» Peramah dan bijak berkomunikasi
» Rajin, bersemangat dan sentiasa inginkan kemajuan dalam kehidupan
» Mempunyai pengangkutan sendiri
» Latihan dan bimbingan disediakan kepada semua calon.
» Latihan ini akan dikendalikan oleh pusat latihan kami secara professional.

Job Type: Executive
Experience Level: 1-3 years
Category: Customer Svc/Call Centre | Bank/Finance/Insurance | Medical/Health

Hubungi/sms “nama dan area” ke 013-2287070 (Zubairi) @ 019-2669028 (BDE)

Segala perihal perjawatan dan penggajian akan diterangkan semasa sesi interview @ email resume beserta gambar ke jomtakaful@gmail.com


Kepentingan Takaful

5 Masalah Yang Ada Dalam Masyarakat yang boleh dibantu dengan adanya Takaful.

1- Dying Too Soon
Meninggal dunia pada usia muda. Orang yang meninggal dunia akan meneruskan kehidupan ke Alam Barzakh, tapi yang ditinggalkan. Terutama individu yang baru berkahwin dan mempunyai tanggungan isteri dan anak kecil. Cuba bayangkan bagai mana mereka ingin meneruskan kehidupan setelah kehilangan suami@ayah. Suami@ayah meninggal dunia, pendapatan untuk menampung keperluan kewangan keluarga pun akan terhenti. Memang Suami@Ayah tidak boleh diganti, tetapi pendapatan Suami@Ayah boleh diganti sekiranya beliau mengambil plan takaful. Sekiranya anda sebagai agent takaful, anda boleh membantu golongan ini.

2- Living Too Long
Pendek umur pun masalah, panjang umur pun ada masalah. Masalahnya adalah, cukup ke simpanan kita utk teruskan penghidupan. Ramai masyarakat kurang sedar mengenai kepentingan menabung pada usia muda. Sebaliknya mereka lebih suka berbelanja daripada menyimpan. Sekiranya anda seorang agent Takaful, anda boleh membantu golongan ini dengan memberi kesedaran mengapa penting utk kita menabung pada usia muda. Anda dapat membantu mereka, dan apa yang anda lakukan tersebut akan dibayar sebagai pendapatan anda (Komisen)

3- Living Death
Hidup akan tetapi umpama mati. Lumpuh kekal keseluruhan (TPD). Kita fikirkan….perlu tak untuk mempunyai sejumlah wang bagi menampung perbelanjaan harian sekiranya seseorang mengalami TPD. Kalau seseorang itu tidak mempunyai simpanan yang cukup, tiba2 mengalami TPD sama ada akibat kemalangan atau penyakit, bagai mana utk teruskan kehidupan. Siapa yang akan bantu sekiranya dah jadi mcm tu?. Mak Ayah?..Adik Beradik, saudara-mara…..ya..mereka akan bantu, tapi alangkah bagusnya kalau mereka hanya perlu membantu dari segi tenaga tanpa membantu dari segi kewangan. Sebab kewangan telah ditanggung oleh Pihak Takaful, termasuklah semua kos rawatan di hospital, semuanya di tanggung oleh Pihak Takaful. Disebabkan anda sebagai agent Takaful, anda memberi khidmat nasihat takaful kepada client anda dan sekiranya client anda mengalami “Living Death” beliau akan dapat bantuan. Anda dibayar komisen atas kerja anda. Profitable and meaningfull career…

4- Wealth Creation
Semua orang ingin mengumpul kekayaan, tapi masih ramai yang tak tau bagaimana. Sekiranya anda menjadi Agent Takaful, anda boleh membantu mereka merancang kewangan mereka untuk mencapai objektif kewangan mereka. Bantu mereka dan anda dibayar komisen diatas tugas anda.

5- Child Education
Hadiah yang paling berharga daripada ibu bapa kepada anak-anak adalah PENDIDIKAN YANG SEMPURNA. Akan tetapi, tahukah anda, berapa kos yuran pendidikan di Universiti Tempatan atau Luar Negara sekarang nie? Takkan kita nak biarkan anak kita menanggung hutang selepas mereka tamat belajar, sedangkan masa tu mungkin mereka belum mempunyai pekerjaan lagi. Siapa yang ada pilihan kita atau dia (anak)? Dia tak de pilihan sebab Ibu Ayah yang mempunyai pilihan sama ada utk menyediakan simpanan pendidikan untuk anak atau tidak. Keperluan untuk itu amat mendesak. Kalau anda jadi agent Takaful, anda boleh bantu mereka, beri nasihat dan tunjuk ajar bagaimana untuk menyediakan simpanan pelajaran untuk anak mereka yang mempunyai ciri2 berikut “SECURED, IMMEDIATE, GUARANTEED”….Dan anda dibayar komisen atas tugas anda.

Bantulah mereka yang memerlukan….sedarkan lah mereka. Mereka perlukan agent-agent seperti kita semua untuk memberikan gambaran sebenar mengenai keperluan takaful dalam perancangan kewangan setiap individu.

PruBSN Terbaik Di Asia

Terbaru 2013:Pencapaian Terbaik

Kami amat berbesar hati menerima anugerah ini yang merupakan pengiktirafan terbaik terhadap usaha kami menyediakan produk dan perkhidmatan Takaful untuk semua “Takaful For All”

The best

Anda adalah sumber inspirasi  “We care We Understand” yang mendorong kami mempertingkatkan usaha dan perkhidmatan yang terbaik. Pengiktirafan ini dikongsi bersama anda semua. Terima kasih atas sokongan semua.

Kepada yang berminat ketahui lebih lanjut mengenai Produk dan Kami juga sedang Recruit PruBSN Advisor dan berminat sila hubungi saya Zubairi, Manager PruBSN di talian 013-2287070 @ weChat Zubairi770 @ email ke jomtakaful@gmail.com @ website: www.infotakaful.com

Tawaran kerjaya sebagai Consultant Takaful


Kami ingin mempelawa anda untuk untuk menyertai kami sebagai Consultant Takaful (separuh masa/sepenuh masa) di Agensi kami.

Sebagai seorang Consultant Takaful, kami memberi anda peluang merebut ganjaran tunai di samping komisyen bulanan tetap yang menarik. Anda juga berpeluang untuk melancong ke luar negara dengan semua perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh pihak Agensi.

1. Mengapa perlu tercari-cari bidang yang telah terbukti berjaya membantu meningkatkan pendapatan anda?
2. Perlu tahu rahsia bagaimana mendapat klien dengan cara mudah?
3. Berikan peluang untuk saya tunjukkan jalannya.

Kami akan kongsikan dengan anda berkaitan segala persoalan yang berkaitan. Bukan senang untuk senang tetapi kami permudahkan caranya untuk anda senang.

Anda hanya perlu luangkan masa bersama kami dan menyertai apa yang kami lakukan.

1. Mengapa perlu tercari-cari bidang yang telah terbukti berjaya membantu meningkatkan pendapatan anda?
2. Perlu tahu rahsia bagaimana mendapat klien dengan cara mudah?
3. Berikan peluang untuk saya tunjukkan jalannya.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan penerangan lanjut bagaimana untuk menjadi seorang Consultant Takaful boleh menemui saya secara bersemuka di pejabat agensi saya seperti berikut :

Taklimat Kerjaya Consultant Takaful
Hari : Setiap Sabtu
Masa : 2.15petang – 5 petang
Tempat : Tingkat 1, Trust Associates Zubairi Agency,
Prudential BSN Takaful (Bersebelahan Carrefour Wangsa Maju),
Lot 3A, Jalan Wangsa Delima 10, D’Wangsa,
53300 Wangsa Maju,
Kuala Lumpur.

Adakah anda orang yang kami cari? Kehadiran anda amatlah dialu-alukan pada bila-bila masa untuk menyertai agensi saya. Hubungi kami pada bila-bila masa, Zubairi (013-228 7070) atau Najib (019-266 9028).

Takaful Basic Exam (Exam TBE Sahaja)

Bermula 1 April 2012, IBFIM telah diperanan untuk mengawalselia Takaful Basic Exam atau Peperiksaan Asas Takaful. Peperiksaan ini adalah merupakan perkara asas yang diperlukan bagi seseorang Perunding Takaful.


PERCUMA  (Jika Joint Kami) :

1) Nota TBE (Siap untuk dibaca)

2) Contoh-contoh  Soalan TBE

3) 1 CD Ringkasan Nota TBE

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan ebook Peperiksaan Asas Takaful, anda bolehlah mengisi borang di bawah :
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Untuk mengetahui bagaimana untuk menjadi Perunding Takaful dengan cara mudah bolehlah menghubungi Zubairi 013 228 7070.

Jutawan Sebagai Perunding Takaful PruBSN Takaful

Pengenalan
1. Wakil takaful atau agen Takaful juga dikenali sebagai Quality Agent.
2. Anda hanya dikehendaki untuk menduduki 1 peperiksaan sahaja di bawah IBFIM.
3. Quality Agent hanya boleh membawa produk Takaful oleh Prudential BSN Takaful sahaja dan tidak dengan produk konvensional.
4. Setiap Quality Agent sebenarnya tertakluk kepada Kontrak Perlantikan Agen atau Maintenance of Contract Requirements for Agent Takaful.

Cara untuk memohon dan menjadi Quality Agent (Direct Agency) cukup mudah.
 
Langkah 1 : Membuat permohonan sebagai Quality Agent
Isikan borang permohonan dengan menyertakan item seperti berikut :
1.       Salinan Kad Pengenalan X 2 salinan 
2.       Gambar berwarna berukuran passport X 5    
3.       Salinan muka surat hadapan akaun simpanan (Islamic account) oleh Bank Simpanan Nasional (Giro-i) /Maybank (Al-wadiah).
4.       Salinan sijil pendidikan (minima SPM)          
5.       Yuran Peperiksaan = RM80
6.       Buku Panduan Asas Takaful = RM10
7.      Isi borang permohonan
8.      Anda juga boleh menghadiri sessi penerangan (Business Opportunity Preview)  yang akan diadakan pada setiap hari Sabtu. Hubungi Zubairi 0132287070 atau Najib 0192669028 untuk mengetahui tarikh sesi seterusnya.

Langkah 2 : Membuat persediaan untuk peperiksaan
1.       Semua soalan peperiksaan berdasarkan maklumat di dalam ebook “Buku Panduan Asas Takaful”
2.       Bagi Peperiksaan Wakil Takaful Keluarga hanya 2 bab sahaja yang perlu dibaca iaitu A dan C. Bahagian A (Asas Takaful) dan Bahagian C (Takaful Keluarga)
3.       Pihak kami boleh membantu mendaftar dan membuat persiapan yang perlu untuk membolehkan bakal Quality Agent mengambil peperiksaan dan memaklumkan tentang tarikh dan lokasi peperiksaan.
4.       Tarikh peperiksaan selalunya adalah dalam masa 2 minggu dari tarikh pendaftaran.

Langkah 3 : Mengambil peperiksaan
1.       Peperiksaan yang bakal diambil adalah dengan 100 soalan objektif dan dijawab dalam tempoh 2 jam.
2.       Pastikan kad pengenalan dan slip peperiksaan dibawa semasa hari peperiksaan.  (akan diberi@ boleh cetak 2 hari sebelum Exam),  Sila datang 15 minit lebih awal ke pusat peperiksaan.
3.       Kertas peperiksaan yang akan diambil ialah Peperiksaan Asas Takaful (Takaful Basic Examination – TBE) yang dikendalikan oleh IBFIM

Langkah 4 : Persediaan sebagai Quality Agent
1.       Quality Agent perlu menghadiri 3 kursus asas bagi memenuhi keperluan latihan wajib selama 30 jam.
2.       Training wajib “Head Start” dan “Profesional Business” etc.
3.       Pihak agensi dari masa ke semasa juga menyediakan kelas latihan setiap minggu iaitu pada setiap malam hari Selasa dan hari Sabtu pagi di ibu pejabat agensi Wangsa Maju dan juga pada setiap malam hari Rabu di pejabat cawangan Bangi.
4.      Pihak upline boleh membantu dari segi bantuan penyediaan sales kit, aktiviti booth dan alatan berkaitan dalam membantu Quality Agent yang baru.
5.       Pihak agensi masa ke semasa akan menyediakan bentuk ganjaran yang cukup menarik (sama ada dalam bentuk tunai, material atau percutian) sekiranya Quality Agent berjaya mencapai sasaran jualan yang diperlukan dalam tempoh masa tertentu.
6.       Bagi memudahkan bakal-bakal agen memulakan kerjaya dengan cepat, pihak Agensi ada menyediakan satu program yang dinamakan Fast Track Programme (FTP) yang diadakan di ibu pejabat agensi Wangsa Maju (Belakang Carrefour) selama 3 hari iaitu pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Agen akan dimaklumkan secara email atau SMS oleh pihak Agensi.
7.       Program FTP adalah PERCUMA, di mana bakal agen akan diajar bagaimana membuat prospecting dan closing, membuat Quotation dan juga pengisian borang turut diajar.
8.       Bagi perunding separuh masa, kami menyediakan kelas bimbingan pada hari Sabtu atau Ahad bagi meningkatkan kemahiran anda.

Sekiranya anda bersetuju, sila isikan borang permohonan di bawah :

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Nota : Boleh hubungi saya Zubairi 0132287070 atau Najib  0192669028 untuk membantu  anda – SEGERA!

Takaful Basic Exam (TBE)

PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG UNTUK EXAM TBE DARI IRFIM DIBUAT MELALUI OPEN UNIVERSITI MALAYSIA DI BRANCH OUM DI SELURUH MALAYSIA SECARA “ON-LINE”

Format: The examination is conducted online at authorized Examination Centers and it consists of three (3) parts:

  • Part A : Basic Takaful, Medical and Health Takaful
  • Part B: General Takaful
  • Part C: Family Takaful, Investment Linked Takaful
Examination Type Duration Parts and Number Multiple Choice Questions
Basic Takaful Medical and health Takaful General Takaful Family Takaful Investment Linked Takaful Total
Part A and B 2 hours 25 25 50 100
Part A anc C 2 hours 25 25 25 25 100
Part B only 1 1/2 hours 50 50
Part C only 1 1/2 hours 25 25 50

by IBFIM and MTA.  Passing Mark is 55%.

FEES:

Examination Exam Fee (Inclusive of E-Books and Certificates)
Parts A & B RM 80
Parts A & C RM 80
Part B Only RM 75
Part C Only RM 75

Individual Registration

  • The Postal/Money Order to be made payable to IBFIM-TBE and sent to the following address within seven (7) days after registration
  • @ Hubungi Zubairi 013 228 7070 untuk maklumat lanjut.

Taklimat untuk Bakal Agen/Perunding Takaful

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan penerangan lanjut bagaimana untuk menjadi Agen/Perunding Takaful boleh menemui saya Face to Face di pejabat saya seperti berikut :

Taklimat 1
Hari : Setiap Sabtu
Masa : 2.15petang – 5 petang
Tempat : Tingkat 1, Trust Associates Zubairi Agency, Prudential BSN Takaful (Bersebelahan Carrefour Wangsa Maju), Lot 3A, Jalan Wangsa Delima 10, D’Wangsa, 53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

Kehadiran anda amatlah dialu-alukan untuk menyertai agensi saya. Hubungi saya Zubairi (012-228 7070).

Perunding Takaful Diperlukan Segera!

Mahukah Anda Kami Tunjukkan Cara Mudah dan Pantas Jika Anda Boleh Melakukannya?
 
Adakah persoalan-persoalan ini sering bermain di fikiran anda untuk memulakan bisnes Takaful?.
1. Bisnes apa yang sesuai untuk anda?
2. Apa itu Takaful?
3. Benarkah industri Takaful berpotensi besar ?
4. Apakah persediaan sebelum menjadi usahawan/perunding Takaful?
5. Bagaimanakah cara memilih Syarikat Takaful yang sesuai dan terbaik?
6. Perbandingan antara Syarikat-Syarikat Takaful di Malaysia?
7. Apakah perbezaan di antara Takaful dan Insuran?
8. Berapakah kosnya untuk menjadi Perunding Takaful?
9. Apa yang anda perlu buat setelah mendaftar sebagai Perunding Takaful?

dan banyak lagi ……

Wajarkah Anda Membiarkan Peluang Yang Ada Di Depan Mata Berlalu Begitu Sahaja?
 
Manfaatkan Masa Anda Sekarang Dengan Mempelajarinya Daripada Orang Yang Berpengalaman!
 
Mulakan Langkah Pertama Anda Sekarang Dengan Sessi Face to Face Percuma Ini.
Pelajarilah Bagaimana Untuk Terus Memulakan Perniagaan Takaful Walaupun Anda Bukan Seorang
Pakar atau Pakar Jualan!

Hubungi Zubairi 013 228 7070 dengan segera. Jawatan terhad kerana saya ingin anda yang PERTAMA sekali berjaya!!!! Hanya 5 orang yang pertama akan diberi peluang istimewa untuk mendapat perhatian dari saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Millionaires Takaful Advisor (MTA) Year 2014

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome. & GeekyCube.