PRUBSN Anugerah (NEW Nov.2017)

 

IMG_9529

 

IMG_9543

PruBSN Anugerah

Pelan takaful komprehensif pertama yang menggabungkan perlindungan nyawa dan perubatan, semua dalam satu.  Our New Product dari Prudential BSN Takaful Berhad.

Newly launched from PruBSN Takaful… PruBSN Anugerah.                                                     

Klik promo link ini >>>> Official video for PruBSN Anugerah

Satu plan terbaru dilancarkan pada Nov.2017 untuk memenuhi keperluan anda.

Antara KELEBIHAN Plan PRUBSN ANUGERAH ini :

1. NO Lifetime Limit
2. Kos Immunisasi Haji sehingga RM300
3. Additional 100%  annual limit sekiranya diagnos dengan sakit jantung, kanser atau kegagalan buah pinggang
4. Annual Income sekiranya diagnos dengan sakit kritikal atau lumpuh kekal.
5. Elaun harian hospital kerajaan sehingga RM200*

Jom wsapp/pm saya untuk saya kongsikan pada anda bertapa istimewanya Pelan PRUBSN

Anugerah ini www.wasap.my/60132287070/PruBSNA

IMG_9544

23735482_299465403887127_1558692877813415936_n

 

DO-lcleUQAASNL9

 

ambiltahu

 

Kami faham anda nak sangat sangat medical card Prudential BSN Takaful tapi dengan harga yang AFFORDABLE.

Kami mendengar dan kami perihatin: Info maklumat asas peserta (Nama, Umur, Pekerjaan)  ke www.wasap.my/60132287070/PruBSNA

or Email ke jomtakaful@gmail.com

 

 

or Proposal Pengiraan Asas Disini… Kami Sedia Beri Yang Terbaik Untuk Anda…

https://www.prubsn.com.my/ms/our-products/products/prubsn-anugerah/

 

medic-protector-benefit_orig

 

Infographic_PruBSNAnugerah_V1_BM

vaksin-haji-umrah_orig

 

elaun-hospital-kerjaan_orig

 

 

KETERANGAN RINGKAS PruBSN Anugerah..                                                     

Butiran dinyatakan tertakluk kepada Umur, Jantina, Pekerjaan dll dan saya akan sediakan Proposal Untuk tuan/puan.

Tempoh Sumbangan Sehingga umur 70 atau 100 tahun.
Sumbangan Minimum Bulanan RM71
Kelayakan Umur 1 hingga 70 tahun (Umur pada Tarikh Lahir Akan Datang)Bagi umur tamat tempoh 70 tahun, usia kemasukan maksimum adalah 60 tahun pada Tarikh Lahir Akan Datang.
Tamat Tempoh Perlindungan Umur 70 atau 100 tahun.
Jumlah Perlindungan Minimum RM10,000
Manfaat Matang Baki dari Akaun Khas Individu (Individual Special Account, ISA).
Manfaat Kematian Mana-mana yang lebih tinggi antara yang berikut:a) Jumlah Perlindungan Asas; atau
b) Jumlah amaun dalam Akaun Khas Individu (ISA)
Manfaat Hilang Upaya Kekal & Menyeluruh Jumlah Risiko: Amaun di mana jumlah perlindungan asas melebihi baki Akaun Khas Individu (ISA) anda. Sekiranya tiada lebihan daripada jumlah perlindungan yang melebihi baki Akaun Khas Individu (ISA) anda, jumlah risiko adalah sifar. Perlindungan Hilang Upaya Kekal & Menyeluruh (Total & Permanent Disability, TPD) adalah sehingga umur 70 tahun dan tertakluk pada jumlah maksimum RM4 juta bagi setiap orang yang dilindungi.
Manfaat Penyakit Kritikal Tidak berkaitan.
Pelepasan Cukai Sehingga RM6,000 di bawah Insurans Hayat dan KWSP, tertakluk kepada terma dan syarat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).
Ciri-ciri Mampu Milik
Hanya serendah RM71 sebulan untuk perlindungan buat anda dan keluarga sekiranya kejadian yang tidak diduga berlaku.Boleh Diubah Suai
Tambah rider Medic Protector, Income Protector atau Crisis Protector kepada pelan asas anda untuk perlindungan perubatan dan kesihatan yang lebih menyeluruh.Ringkas
Satu pelan mudah yang menawarkan anda perlindungan berasaskan tempoh perlindungan yang anda pilih dan jumlah sumbangan yang dibayar.
Lampiran Rider Medic ProtectorIncome ProtectorCrisis Protector

 

Maklumat  Takaful Operator : 

Prudential BSN Takaful Berhad (PRUBSN) adalah gabungan dua syarikat besar iaitu Prudential Holdings Limited (United Kingdom) dan Bank Simpanan Nasional Berhad (Malaysia). Gabungan ini berlaku setelah Bank Negara Malaysia manganugerahkan lesen takaful kepada Bank Simpanan Nasional Berhad pada 30 Januari 2006.

Prudential yang berpengalaman 150 tahun di dunia, dan 88 tahun di Malaysia. Cuba  tanya hospital pakar cth Ampang Puteri, Glanangles, SJMC, Takaful apa yang membayar claim bil hospital dengan cepat (good pay master)…. mereka akan jawab Prudential BSN Takaful. 

Merupakan syarikat insurans yang pertama di Malaysia yang mengeluarkan Kad Perubatan bersama-sama dengan polisi insurans hayat. Pada tahun 2008, telah dipilih sebagai pemenang Anugerah Jenama Paling Di percayai di Malaysia dan Asia oleh Reader’s Digest.

MEDIC PROTECTOR:  TEMPOH MENUNGGU DAN PERMULAAN PERLINDUNGAN

Sebaik sahaja polisi Pelan anda lulus, maka bermulalah perlindungan anda mengikut tempoh menunggu.  Ramai client fikir  setelah mendapat medical card, client terus dilindungi.  Sebenarnya,  Jika berlaku kemalangan,  baru dilindungi serta merta. Tempoh medical card PruBSN Takaful adalah 30, 60, 90 dan 120 hari dari tempoh polisi diluluskan.

Kebanyakan ejen insurans beritahu selepas 90 terus boleh guna. Sebenarnyer terdapat perbezaan perkara yang dilindungi bergantung kepada tempoh 30, 60, 90 dan  120 hari tersebut. Selepas 120 hari itu, barulah bermulanya perlindungan untuk penyakit spesifik.

waiting-period-medic-protector_orig

 

ambiltahu

 

Sebarang Pertanyaan : ZUBAIRI BIN HUSSIN

(Direct Agency Wangsa Maju, Kuala Lumpur)

Wsapp: http://wasap.my/60132287070/PruBSN

Pelan Takaful Komprehensif & Hibah

 

pelantakaful

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info Pelan Takaful Komprehensif merupakan Keperluan masa kini & tanggungjawab kita untuk capai kebebasan kewangan dan minda demi kebahagian semua yang tersayang.

Ke arah Perancangan Kewangan Infotakaful yang baik

Proposal Quatation Takaful Percuma DISINI  : INFOTAKAFUL

#TakafulPelengkapHidup #ambilpeduli #takafulforall #takaful

Info : www.infotakaful.com or wasap.my/60132287070/Takaful

pelantakaful2

UPDATE USE “PRUBSN TOUCH” NOW

 

aktifkanprubsntouch

 

prubsntouch

 

 

Jom semua untuk aktifkan  PruBSNTouch 

Tujuannya

1. Klien boleh semak status polisi sama ada inforce atau lapse.
2. Klien yang sebelum ini bayar melalui online banking boleh buat bayaran terus melalui saluran ini.
3.Klien boleh semak siapa ejen anda dan no contact sekali.
4. Klien boleh muat turun Penyata Takaful setiap tahun untuk tujuan cukai pendapatan. #takafulforall #infotakaful

Dengan PruBSN Touch, pelanggan kini boleh :PRUBSNTouch

  1. Mencetak penyata tahunan sendiri.
  2. Menyemak sendiri butiran semua polisi yang pernah diambil.
  3. Menyemak sendiri status bayaran terakhir dan status polisi.
  4. Mengemas kini butiran peribadi.

Please Login di bawah ini >>>> PANDUAN STEP LOGIN PRUBSNTouch

download

 

 

 

 

Atau Boleh juga ke login ke https://app.prubsn.com.my/PruBSNTouch/login/login.do

www.wasap.my/60132287070/PruBSN or www.infotakaful.com

starbuck1kerjayapilihan

Undangan Khas untuk Peluang Kerjaya  … Register di https://goo.gl/forms/22TJShLkEjVQLEQq2

JOMCARIKERJA… MEGA CAREERS FAIR KLCC TODAY

20526166_1349122625186591_734103740293460132_n20621926_1349604095138444_7377150105257092417_n

Kami mencari graduan2 & masyarakat bekerjaya yang ingin tambah pendapatan di pasaran yang luas, Pasif Income Unlimited. Kerjaya professional dng buat pilihan  mudah untuk mngubah kehidupan anda , kenapa tidak beri PELUANG sertai kami.

 

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

Daftar ONLINE sini    http://bit.ly/2vgXbzZ

https://www.cognitoforms.com/TakafulAdvisor1/PraDaftarTakafulAdvisorMTA

www.wasap.my/60132287070/TBOSS

starbuck1

 

 

 

 

 

 

 

 

Undangan Khas untuk Peluang Kerjaya  … Register di https://goo.gl/forms/22TJShLkEjVQLEQq2

infotakaful6

Link

prubsn1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apakah kerjaya yang patut anda ceburi di masa hadapan                                 Apakah potensi dan manfaat kepada orang ramai?                                       Apakah yang perlu saya lakukan untuk berjaya di dalam hidup?                   Apakah Kerja dunia dikejar tapi Akhirat pun dapat?
kerjayapilihan
Langkah mudah ..Kami mencari graduan2 & masyarakat bekerjaya yang ingin tambah pendapatan di pasaran yang luas dan Pasif Income. Kerjaya pilihan yang mudah & dpt bantu mngubah kehidupan anda , kenapa tidak beri PELUANG kpd Diri anda utk mencuba.,? MyWarisan️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Keluarga Tersayang”Jom wsapp/pm untuk saya kongsikan pada anda bertapa istimewanya kerjaya niwww.wasap.my/60132287070/TBOSS
potensiincome
Pendaftaran EXAM TBE Takaful Advisor 2017 http://bit.ly/ExamTBE

Kerjaya Pillihan : Takaful Advisor

Kami memerlukan ‘TAKAFUL ADVISOR ‘ SEGEARA  dengan kelayakan seperti berikut :

» Minima SPM (Diploma/Ijazah amat dialu-alukan ke araah Kerjaya Profesionaal)
» Peramah dan bijak berkomunikasi
» Rajin, bersemangat dan sentiasa inginkan kemajuan dalam kehidupan
» Latihan dan bimbingan disediakan kepada semua calon.
» Latihan ini akan dikendalikan oleh pusat latihan kami secara professional.

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan

️️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Menambah Nilai kpd Kehidupan org Lain.,’

kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

 

Daftar ONLINE sini.http://bit.ly/2vgXbzZ

https://www.cognitoforms.com/TakafulAdvisor1/PraDaftarTakafulAdvisorMTA

prubsntakaful advisor

ejen takaful

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20621926_1349604095138444_7377150105257092417_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pendaftaran ONLINE Takaful Advisor 2017   (Exam TBE) http://bit.ly/ExamTBE

www.wasap.my/60132287070/TBOP

Email resume beserta gambar ke jomtakaful@gmail.com


Kepentingan Takaful

5-perkara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Masalah Yang Ada Dalam Masyarakat yang boleh dibantu dengan adanya Takaful.

1- Dying Too Soon
Meninggal dunia pada usia muda. Orang yang meninggal dunia akan meneruskan kehidupan ke Alam Barzakh, tapi yang ditinggalkan. Terutama individu yang baru berkahwin dan mempunyai tanggungan isteri dan anak kecil. Cuba bayangkan bagai mana mereka ingin meneruskan kehidupan setelah kehilangan suami@ayah. Suami@ayah meninggal dunia, pendapatan untuk menampung keperluan kewangan keluarga pun akan terhenti. Memang Suami@Ayah tidak boleh diganti, tetapi pendapatan Suami@Ayah boleh diganti sekiranya beliau mengambil plan takaful. Sekiranya anda sebagai agent takaful, anda boleh membantu golongan ini.

2- Living Too Long
Pendek umur pun masalah, panjang umur pun ada masalah. Masalahnya adalah, cukup ke simpanan kita utk teruskan penghidupan. Ramai masyarakat kurang sedar mengenai kepentingan menabung pada usia muda. Sebaliknya mereka lebih suka berbelanja daripada menyimpan. Sekiranya anda seorang agent Takaful, anda boleh membantu golongan ini dengan memberi kesedaran mengapa penting utk kita menabung pada usia muda. Anda dapat membantu mereka, dan apa yang anda lakukan tersebut akan dibayar sebagai pendapatan anda (Komisen)

3- Living Death
Hidup akan tetapi umpama mati. Lumpuh kekal keseluruhan (TPD). Kita fikirkan….perlu tak untuk mempunyai sejumlah wang bagi menampung perbelanjaan harian sekiranya seseorang mengalami TPD. Kalau seseorang itu tidak mempunyai simpanan yang cukup, tiba2 mengalami TPD sama ada akibat kemalangan atau penyakit, bagai mana utk teruskan kehidupan. Siapa yang akan bantu sekiranya dah jadi mcm tu?. Mak Ayah?..Adik Beradik, saudara-mara…..ya..mereka akan bantu, tapi alangkah bagusnya kalau mereka hanya perlu membantu dari segi tenaga tanpa membantu dari segi kewangan. Sebab kewangan telah ditanggung oleh Pihak Takaful, termasuklah semua kos rawatan di hospital, semuanya di tanggung oleh Pihak Takaful. Disebabkan anda sebagai agent Takaful, anda memberi khidmat nasihat takaful kepada client anda dan sekiranya client anda mengalami “Living Death” beliau akan dapat bantuan. Anda dibayar komisen atas kerja anda. Profitable and meaningfull career…

4- Wealth Creation
Semua orang ingin mengumpul kekayaan, tapi masih ramai yang tak tau bagaimana. Sekiranya anda menjadi Agent Takaful, anda boleh membantu mereka merancang kewangan mereka untuk mencapai objektif kewangan mereka. Bantu mereka dan anda dibayar komisen diatas tugas anda.

5- Child Education
Hadiah yang paling berharga daripada ibu bapa kepada anak-anak adalah PENDIDIKAN YANG SEMPURNA. Akan tetapi, tahukah anda, berapa kos yuran pendidikan di Universiti Tempatan atau Luar Negara sekarang nie? Takkan kita nak biarkan anak kita menanggung hutang selepas mereka tamat belajar, sedangkan masa tu mungkin mereka belum mempunyai pekerjaan lagi. Siapa yang ada pilihan kita atau dia (anak)? Dia tak de pilihan sebab Ibu Ayah yang mempunyai pilihan sama ada utk menyediakan simpanan pendidikan untuk anak atau tidak. Keperluan untuk itu amat mendesak. Kalau anda jadi agent Takaful, anda boleh bantu mereka, beri nasihat dan tunjuk ajar bagaimana untuk menyediakan simpanan pelajaran untuk anak mereka yang mempunyai ciri2 berikut “SECURED, IMMEDIATE, GUARANTEED”….Dan anda dibayar komisen atas tugas anda.

Bantulah mereka yang memerlukan….sedarkan lah mereka. Mereka perlukan agent-agent seperti kita semua untuk memberikan gambaran sebenar mengenai keperluan takaful dalam perancangan kewangan setiap individu.

Pendaftaran ONLINE Takaful Advisor 2017
http://bit.ly/ExamTBE

www.wasap.my/60132287070/TBOP

5-perkara (1)

 

Perancangan-Takaful-Anda

pelan-takaful-lengkap-5-dalam-1-prudential-bsn-takaful-5-638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

️️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Menambah Nilai kpd Kehidupan org Lain.,’

️ PELUANG  KERJAYA PEGAWAI  KEWANGAN >>> RANKING KE-2

Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

Daftar ONLINE sini.http://bit.ly/2vgXbzZ

http://bit.ly/ExamTBE

www.wasap.my/60132287070/PruBSN

 

Kongsi Kejayaan Bersama MTA


Kami ingin mempelawa anda untuk untuk menyertai kami sebagai Takaful Advisor (separuh masa/sepenuh masa) di Agensi kami.

Sebagai seorang Consultant Takaful, kami memberi anda peluang merebut ganjaran tunai di samping komisyen bulanan tetap yang menarik. Anda juga berpeluang untuk melancong ke luar negara dengan semua perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh pihak Agensi.

1. Mengapa perlu tercari-cari bidang yang telah terbukti berjaya membantu meningkatkan pendapatan anda?
2. Perlu tahu rahsia bagaimana mendapat klien dengan cara mudah?
3. Berikan peluang untuk saya tunjukkan jalannya.

TAKLIMAT “PELUANG KERJAYA & POTENSI PASARAN TAKAFUL MASA KINI”

Hari : Setiap Sabtu
Masa : 2.15petang – 5 petang
Tempat : Tingkat 1, Trust Associates Zubairi Agency,
Prudential BSN Takaful (Bersebelahan Carrefour Wangsa Maju),
Lot 3A, Jalan Wangsa Delima 10, D’Wangsa, Kuala Lumpur.

posterprubsn2

 

Kami mencari graduan2 & masyarakat bekerjaya yang ingin menambah sumber pendapatan tambahan di pasaran yang luas dan Pasif Income. Kerjaya pilihan yang mudah & dpt bantu mngubah kehidupan anda , kenapa tidak beri PELUANG kpd Diri anda utk mencuba.,?

️️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Menambah Nilai kpd Kehidupan org Lain.,’

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017  http://bit.ly/2vgXbzZ

http://bit.ly/ExamTBE

gaji

 

 

 

 

 

 

 

 

LINK : http://www.astroawani.com/gaya-hidup/10-pekerjaan-dengan-gaji-paling-lumayan-di-malaysia-109684

www.wasap.my/60132287070/TBOP

Takaful Basic Exam (Exam TBE Sahaja)

iklantakaful

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bermula 1 April 2012, IBFIM telah diperanan untuk mengawalselia Takaful Basic Exam atau Peperiksaan Asas Takaful. Peperiksaan ini adalah merupakan perkara asas yang diperlukan bagi seseorang Perunding Takaful.

tbe-03

 

 

 

Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017

http://bit.ly/ExamTBE

1) Nota TBE (Siap untuk dibaca)

2) Contoh-contoh  Soalan TBE

Untuk mengetahui bagaimana untuk menjadi Perunding Takaful dengan cara mudah bolehlah menghubungi Zubairi 013 228 7070   OR www.wasap.my/60132287070/PruBSN

Kerjaya Pilihan Pendapatan “Pasif Income”

kerjayapilihan

 

punca rezeki

 

 

 

LANGKAH PERMULAAN 
1. Wakil takaful atau agen Takaful juga dikenali sebagai Quality Agent. Sila buat pendaftaran disini:  Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017

Takaful Advisor 2017  http://bit.ly/2vgXbzZ

Jika bersetuju menduduki Exam TBE:    http://bit.ly/ExamTBE

2. Anda hanya dikehendaki untuk menduduki 1 peperiksaan sahaja di bawah IBFIM. Takaful Basic Exam (TBE Exam)

3. Quality Agent hanya boleh membawa produk Takaful oleh Prudential BSN Takaful sahaja dan tidak dengan produk konvensional.  Setiap Quality Agent sebenarnya tertakluk kepada Kontrak Perlantikan Agen atau Maintenance of Contract Requirements for Agent Takaful.

 

peluang-bisnes-2017

 

 

 

 

 

 

 

usahawanislam

 

 

 

 

 

IMG_2272

 

 

Sekiranya anda bersetuju, sila isikan borang permohonan di bawah :

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Nota : Boleh hubungi saya Zubairi 0132287070 

www.wasap.my/60132287070/PruBSN

atau Najib  0192669028 untuk membantu  anda – SEGERA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...