Pelan Takaful Terbaru (Warisan/ Platinum)

Pelan Takaful yang komprehensif meningkatkan profesionalisma dalam memberikan khidmat nasihat serta meningkatkan peratus penembus pasaran dalam industri Takaful.

 

PELAN TERBARU PruBSN Warisan. direka untuk melIndungi masa depan keluarga anda dan kurangkan beban yang ditanggung oleh mereka sewaktu ketiadaan anda dengan menamakan mereka sebagai penama.#prubsnwarisan #takafulprotection #hibah

IMG_2263

 

 

 

 

 

PruBSN Warisan (Hibah Takaful)

Manfaat Takaful sudah diketahui untuk:

Pelan legasi – seperti jalan terakhir melakukan amal jariah atau sedekah, mewariskan sejumlah kekayaan kepada waris, tujuan bisnes (keyman) dan membina asas kepada generasi seterusnya apabila sudah tiada.
Instrumen pengurusan harta pusaka; Hibah Takaful sebagai jalan untuk menyelesaikan hutang-hutang.
Mencipta satu lagi peluang penjanaan pendapatan melalui segmen takaful berbentuk pelaburan.
“Jiwa seorang mukmin masih bergantung dengan hutangnya hingga dia melunasinya.” Hadis Riwayat Tarmizi

‘Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta” – Hadis Riwayat Al Bukhari

Manfaat Utama PruBSN Warisan (Key Highlight)

aa

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2289

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lazimnya PruBSN Warisan melindungi perkara paling penting dan kenapa wujudnya Takaful itu sendiri; perlindungan pampasan kematian sebagai pengurusan risiko kewangan kepada generasi yang ditinggalkan. Jadi dua aspek utama / manfaat dalam PruBSN Warisan adalah:

Pampasan Kematian (death benefit); pampasan minima adalah RM500,000 dan dibayar kepada penama menggunakan Hibah Bersyarat (Hibah Takaful). Bahkan, ianya boleh jadi lebih RM500,000 (bergantung pada prestasi pelaburan dalam PruBSN Warisan). Tiada had limit.
Pampasan Lumpuh Kekal (total permanent disability); ikut amaun pampasan kematian tetapi limit kepada RM4,000,000 seorang di Malaysia. Jika pampasan bernilai kurang RM1 Juta, akan diberi sekaligus. Jika pampasan lebih RM1 Juta; RM1 Juta pertama akan diberi dahulu dan bakinya pada ulangtahun berlakunya Lumpuh Kekal.

Hibahkan sejumlah wang untuk yang tersayang. Hanya serendah:
RM350K SEHINGGA 28 FEB !! (SELEPAS INI BERMULA DGN RM500K)
PEMILIHAN TEMPOH BAYARAN 5,10,20 TAHUN
PULANGAN TINGGI!!!MELEBIHI DARI APA YANG ANDA BAYARKAN*
PERCUMA JIKA HILANG UPAYA/PENYAKIT KRITIKAL
PENGELUARAN SIMPANAN PADA BILA2 MASA*
TANPA MELALUI PEMERIKSAAN KESIHATAN
TANPA CAMPUR TANGAN AMANAH RAYA
TANPA PERLU URUSAN MAHKAMAH
TANPA FARAID (HIBAH KEPADA WARIS)
*mengikut terma dan syarat*

Agar anda sentiasa di sisi mereka yang terpenting dalam hidup anda, walaupun ketika anda tidak lagi bersama mereka, itulah pengertian sebenar #hibah. Hadiahkan #legasi anda buat yang tersayang hari ini dengan #PruBSNWarisan #warisanku

 

infotakaful

PruBSN Platinum direka khusus bagi menggandakan wang anda dengan fleksibiliti untuk mengubahsuai mengikut keutamaan dan cabaran hidup anda yang sering berubah melalui perlindungan, simpanan, pelaburan dan bayaran tunai tahunan, supaya anda dan mereka yang anda sayangi dapat menikmati segala yang terbaik dalam kehidupan.

 

IMG_2304

SIMPANAN RETIREMENT KEDUA ANDA?
===============================
Buat bisnes owner yg tak mencarum EPF, atau buat yg dah carum epf tapi rasa nak double kan lagi dana persaraan,
Saya suggest kan PRUBSN PLATINUM

1. FLEXI SAVINGS TERM 5 Tahun pun boleh. Benefit dan annual cash payout terus anda nikmati walaupun selepas 5 tahun.

2. FLEXI MATURITY nak dapat lumpsump macam EPF umur 55 pun boleh, 60 pun boleh.

3. ADA PERLINDUNGAN DAN WAIVER yelah kalau EPF andai kata dah tak bekerja sebab TPD atau sakit kritikal, dah tak boleh continue simpan dah la kan. TAPI PRUBSN PLATINUM, KAMI SIMPANKAN CONTINOUSLY.

4. CASH PAYOUT SETIAP TAHUN AFTER 2years. BOLE DIRECT TRANSFER KE TABUNG HAJI UTK TAMBAHKAN LAGI DANA HAJI.

5. OF COURSE PLAN SYARIAH APPROVED DAN BNM APPROVED.

PruBSN Platinum !!

❤ Anda dpt lebih dari apa yg dibayar
❤ Byr 5thn dan10thn shja, manfaat sampai pencen (55/60 thn)
❤ Dpt cash setiap tahun
❤ Cukup tempoh dpt seketul duit pampasan (confirm)
❤ Ada badal haji
❤ Ada hibah hingga RM300,000
❤ Satu investment/simpanan persaraan

 

IMG_2288

Jadilah org yg bijak merancang utk masa depan..

Org yg gagal merancang adalah org yg merancang utk gagal.

Borang Maklumat Agen
Tujuan : Borang ini diperlukan mengemaskini data berkaitan maklumat agen di agensi 8A3
Download borang Borang Maklumat Agen PA1

 Lampiran Borang Maklumat Peserta Untuk dapat Quotation & Rundingan PERCUMA 

Tujuan : Borang ini diperlukan sebagai ganti kepada borang sementara untuk permohonan sijil Takaful
Download borang Borang Maklumat Peserta PA2

Untuk maklumat lanjut berkaitan penggunaan borang atau anda ingin mendapatkan borang-borang lain, sila hubungi Zubiri 013 228 7070 atau Najib 019 266 9028.

atau Email ke jomtakaful@gmail.com

13321822_1101240099949448_4129502905192067190_n