PROJEK 2018: Yayasan Guru Malaysia YGMB

27972027_926262077552169_5527252341184267264_n

ygmblogo

WAKIL EKSKLUSIF YAYASAN GURU MALAYSIA (Unit Keahlian & Takaful YGMB)
Kami menyediakan platform Wakil Eksklusif untuk memberi penerangan keahlian YGMB untuk menjaga kebajikan dan mempromosikan produk2 YGMB kepada guru-guru, warga pendidik & semua staff dibawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).
✅Kelayakan SPM dan ke atas
Keutamaan yang akan/ sudah miliki TBE Exam
✅Profesional, Sepenuh masa & bekerjasama dalam 1 pasukan di Sekolah sekitar Kuala Lumpur & Selangor & Pengambilan Team leader di setiap negeri2 di Pantai Timur, Pahang, Sabah & Sarawak.
Sesi Taklimat /Temuduga Terbuka Wakil Eksklusif Yayasan Guru Malaysia YGMB;
Pengambilan Wakil Eksklusif Sesi Mac 2018 dibuka sekarang; sila http://wasap.my/60132287070/YGMB atau Page di. fb.me/skimtakafulguru

Jom Sertai “Apprentice” Team Building FUN (9&10 Mac 2018)

app2JOM turut serta “APPRENTICE” program pembangunan pasukan korporat, profesional & FUN. Penerapan Budaya Kerja & Team Building bagi kemampuan untuk bekerja dalam TEAM. Meningkatkan motivasi diri, keyakinan dan kemampuan pada diri peserta.

WAKIL KORPORAT YAYASAN GURU MALAYSIA (Unit Keahlian & Takaful YGMB)

Kami memerlukan 20 wakil korporat yang berwibawa yang berperanan untuk memberi penerangan Skim Keahlian YGMB demi untuk menjaga kebajikan dan mempromosikan produk2 YGMB kepada guru-guru, warga pendidik & semua staff dibawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

✅Diploma & kelayakan SPM dan ke atas

Keutamaan yang akan/ telah miliki Takaful Basic Exam (TBE)

✅Profesional, Sepenuh masa & bekerjasama dalam 1 pasukan di Sekolah

sekitar Kuala Lumpur & Selangor & Pengambilan Team leader di setiap negeri2.

Pengambilan Wakil Eksklusif Sesi MAC 2018 dibuka sekarang; sila http://wasap.my/60132287070/YGMB atau Page di. fb.me/skimtakafulguru

 Pendaftaran Percuma sebelum 1 Mac 2018 http://wasap.my/60132287070/JOM                       JOM Bersama Associates Zubairi AZ 2018  #infotakaful

 

 

 

UPDATE USE “PRUBSN TOUCH” NOW

 

aktifkanprubsntouch

 

prubsntouch

 

 

Jom semua untuk aktifkan  PruBSNTouch 

Tujuannya

1. Klien boleh semak status polisi sama ada inforce atau lapse.
2. Klien yang sebelum ini bayar melalui online banking boleh buat bayaran terus melalui saluran ini.
3.Klien boleh semak siapa ejen anda dan no contact sekali.
4. Klien boleh muat turun Penyata Takaful setiap tahun untuk tujuan cukai pendapatan. #takafulforall #infotakaful

Dengan PruBSN Touch, pelanggan kini boleh :PRUBSNTouch

  1. Mencetak penyata tahunan sendiri.
  2. Menyemak sendiri butiran semua polisi yang pernah diambil.
  3. Menyemak sendiri status bayaran terakhir dan status polisi.
  4. Mengemas kini butiran peribadi.

Please Login di bawah ini >>>> PANDUAN STEP LOGIN PRUBSNTouch

download

 

 

 

 

Atau Boleh juga ke login ke https://app.prubsn.com.my/PruBSNTouch/login/login.do

www.wasap.my/60132287070/PruBSN or www.infotakaful.com

starbuck1kerjayapilihan

Undangan Khas untuk Peluang Kerjaya  … Register di https://goo.gl/forms/22TJShLkEjVQLEQq2

JOMCARIKERJA… MEGA CAREERS FAIR KLCC TODAY

20526166_1349122625186591_734103740293460132_n20621926_1349604095138444_7377150105257092417_n

Kami mencari graduan2 & masyarakat bekerjaya yang ingin tambah pendapatan di pasaran yang luas, Pasif Income Unlimited. Kerjaya professional dng buat pilihan  mudah untuk mngubah kehidupan anda , kenapa tidak beri PELUANG sertai kami.

 

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

Daftar ONLINE sini    http://bit.ly/2vgXbzZ

https://www.cognitoforms.com/TakafulAdvisor1/PraDaftarTakafulAdvisorMTA

www.wasap.my/60132287070/TBOSS

starbuck1

 

 

 

 

 

 

 

 

Undangan Khas untuk Peluang Kerjaya  … Register di https://goo.gl/forms/22TJShLkEjVQLEQq2

infotakaful6

PILIHAN KERJAYA PASIF INCOME 2017

prubsn1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apakah kerjaya yang patut anda ceburi di masa hadapan                                 Apakah potensi dan manfaat kepada orang ramai?                                       Apakah yang perlu saya lakukan untuk berjaya di dalam hidup?                   Apakah Kerja dunia dikejar tapi Akhirat pun dapat?
kerjayapilihan
Langkah mudah ..Kami mencari graduan2 & masyarakat bekerjaya yang ingin tambah pendapatan di pasaran yang luas dan Pasif Income. Kerjaya pilihan yang mudah & dpt bantu mngubah kehidupan anda , kenapa tidak beri PELUANG kpd Diri anda utk mencuba.,? MyWarisan️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Keluarga Tersayang”Jom wsapp/pm untuk saya kongsikan pada anda bertapa istimewanya kerjaya niwww.wasap.my/60132287070/TBOSS
potensiincome
Pendaftaran EXAM TBE Takaful Advisor 2017 http://bit.ly/ExamTBE

Kerjaya Pillihan : Takaful Advisor

Kami memerlukan ‘TAKAFUL ADVISOR ‘ SEGEARA  dengan kelayakan seperti berikut :

» Minima SPM (Diploma/Ijazah amat dialu-alukan ke araah Kerjaya Profesionaal)
» Peramah dan bijak berkomunikasi
» Rajin, bersemangat dan sentiasa inginkan kemajuan dalam kehidupan
» Latihan dan bimbingan disediakan kepada semua calon.
» Latihan ini akan dikendalikan oleh pusat latihan kami secara professional.

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan

️️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Menambah Nilai kpd Kehidupan org Lain.,’

kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

 

Daftar ONLINE sini.http://bit.ly/2vgXbzZ

https://www.cognitoforms.com/TakafulAdvisor1/PraDaftarTakafulAdvisorMTA

prubsntakaful advisor

ejen takaful

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20621926_1349604095138444_7377150105257092417_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pendaftaran ONLINE Takaful Advisor 2017   (Exam TBE) http://bit.ly/ExamTBE

www.wasap.my/60132287070/TBOP

Email resume beserta gambar ke jomtakaful@gmail.com


Kepentingan Takaful

5-perkara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Masalah Yang Ada Dalam Masyarakat yang boleh dibantu dengan adanya Takaful.

1- Dying Too Soon
Meninggal dunia pada usia muda. Orang yang meninggal dunia akan meneruskan kehidupan ke Alam Barzakh, tapi yang ditinggalkan. Terutama individu yang baru berkahwin dan mempunyai tanggungan isteri dan anak kecil. Cuba bayangkan bagai mana mereka ingin meneruskan kehidupan setelah kehilangan suami@ayah. Suami@ayah meninggal dunia, pendapatan untuk menampung keperluan kewangan keluarga pun akan terhenti. Memang Suami@Ayah tidak boleh diganti, tetapi pendapatan Suami@Ayah boleh diganti sekiranya beliau mengambil plan takaful. Sekiranya anda sebagai agent takaful, anda boleh membantu golongan ini.

2- Living Too Long
Pendek umur pun masalah, panjang umur pun ada masalah. Masalahnya adalah, cukup ke simpanan kita utk teruskan penghidupan. Ramai masyarakat kurang sedar mengenai kepentingan menabung pada usia muda. Sebaliknya mereka lebih suka berbelanja daripada menyimpan. Sekiranya anda seorang agent Takaful, anda boleh membantu golongan ini dengan memberi kesedaran mengapa penting utk kita menabung pada usia muda. Anda dapat membantu mereka, dan apa yang anda lakukan tersebut akan dibayar sebagai pendapatan anda (Komisen)

3- Living Death
Hidup akan tetapi umpama mati. Lumpuh kekal keseluruhan (TPD). Kita fikirkan….perlu tak untuk mempunyai sejumlah wang bagi menampung perbelanjaan harian sekiranya seseorang mengalami TPD. Kalau seseorang itu tidak mempunyai simpanan yang cukup, tiba2 mengalami TPD sama ada akibat kemalangan atau penyakit, bagai mana utk teruskan kehidupan. Siapa yang akan bantu sekiranya dah jadi mcm tu?. Mak Ayah?..Adik Beradik, saudara-mara…..ya..mereka akan bantu, tapi alangkah bagusnya kalau mereka hanya perlu membantu dari segi tenaga tanpa membantu dari segi kewangan. Sebab kewangan telah ditanggung oleh Pihak Takaful, termasuklah semua kos rawatan di hospital, semuanya di tanggung oleh Pihak Takaful. Disebabkan anda sebagai agent Takaful, anda memberi khidmat nasihat takaful kepada client anda dan sekiranya client anda mengalami “Living Death” beliau akan dapat bantuan. Anda dibayar komisen atas kerja anda. Profitable and meaningfull career…

4- Wealth Creation
Semua orang ingin mengumpul kekayaan, tapi masih ramai yang tak tau bagaimana. Sekiranya anda menjadi Agent Takaful, anda boleh membantu mereka merancang kewangan mereka untuk mencapai objektif kewangan mereka. Bantu mereka dan anda dibayar komisen diatas tugas anda.

5- Child Education
Hadiah yang paling berharga daripada ibu bapa kepada anak-anak adalah PENDIDIKAN YANG SEMPURNA. Akan tetapi, tahukah anda, berapa kos yuran pendidikan di Universiti Tempatan atau Luar Negara sekarang nie? Takkan kita nak biarkan anak kita menanggung hutang selepas mereka tamat belajar, sedangkan masa tu mungkin mereka belum mempunyai pekerjaan lagi. Siapa yang ada pilihan kita atau dia (anak)? Dia tak de pilihan sebab Ibu Ayah yang mempunyai pilihan sama ada utk menyediakan simpanan pendidikan untuk anak atau tidak. Keperluan untuk itu amat mendesak. Kalau anda jadi agent Takaful, anda boleh bantu mereka, beri nasihat dan tunjuk ajar bagaimana untuk menyediakan simpanan pelajaran untuk anak mereka yang mempunyai ciri2 berikut “SECURED, IMMEDIATE, GUARANTEED”….Dan anda dibayar komisen atas tugas anda.

Bantulah mereka yang memerlukan….sedarkan lah mereka. Mereka perlukan agent-agent seperti kita semua untuk memberikan gambaran sebenar mengenai keperluan takaful dalam perancangan kewangan setiap individu.

Pendaftaran ONLINE Takaful Advisor 2017
http://bit.ly/ExamTBE

www.wasap.my/60132287070/TBOP

5-perkara (1)

 

Perancangan-Takaful-Anda

pelan-takaful-lengkap-5-dalam-1-prudential-bsn-takaful-5-638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

️️”Usaha utk Muslim. Kaya Berjaya & Menambah Nilai kpd Kehidupan org Lain.,’

️ PELUANG  KERJAYA PEGAWAI  KEWANGAN >>> RANKING KE-2

Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017

KEJAYAAN Harus Dikongsi Bersama… JOM Santai ..Rebut Peluang Kerjaya “kebebasan kewangan,Unlimited & fleksible” anda disini.

Daftar ONLINE sini.http://bit.ly/2vgXbzZ

http://bit.ly/ExamTBE

www.wasap.my/60132287070/PruBSN

 

Takaful Basic Exam (Exam TBE Sahaja)

Bermula 1 April 2012, IBFIM telah diperanan untuk mengawalselia Takaful Basic Exam atau Peperiksaan Asas Takaful. Peperiksaan ini adalah merupakan perkara asas yang diperlukan bagi seseorang Perunding Takaful.

tbe-03

 

 

 

Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017

http://bit.ly/ExamTBE

1) Nota TBE (Siap untuk dibaca)

2) Contoh-contoh  Soalan TBE

Untuk mengetahui bagaimana untuk menjadi Perunding Takaful dengan cara mudah bolehlah menghubungi Zubairi 013 228 7070   OR www.wasap.my/60132287070/PruBSN

Kerjaya Pilihan Pendapatan “Pasif Income”

kerjayapilihan

 

punca rezeki

 

 

 

LANGKAH PERMULAAN 
1. Wakil takaful atau agen Takaful juga dikenali sebagai Quality Agent. Sila buat pendaftaran disini:  Pendaftaran ONLINE NOW.. Takaful Advisor 2017

Takaful Advisor 2017  http://bit.ly/2vgXbzZ

Jika bersetuju menduduki Exam TBE:    http://bit.ly/ExamTBE

2. Anda hanya dikehendaki untuk menduduki 1 peperiksaan sahaja di bawah IBFIM. Takaful Basic Exam (TBE Exam)

3. Quality Agent hanya boleh membawa produk Takaful oleh Prudential BSN Takaful sahaja dan tidak dengan produk konvensional.  Setiap Quality Agent sebenarnya tertakluk kepada Kontrak Perlantikan Agen atau Maintenance of Contract Requirements for Agent Takaful.

 

peluang-bisnes-2017

 

 

 

 

 

 

 

usahawanislam

 

 

 

 

 

IMG_2272

 

 

Sekiranya anda bersetuju, sila isikan borang permohonan di bawah :

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Nota : Boleh hubungi saya Zubairi 0132287070 

www.wasap.my/60132287070/PruBSN

atau Najib  0192669028 untuk membantu  anda – SEGERA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome. & GeekyCube.