Kos Perubatan Semakin Meningkat …(Inflasi 12%)

 

KAD PERUBATAN KEPERLUAN MASA KINI ….Dengan memiliki kad perubatan “Medical Card” , anda boleh mendapatkan rawatan di Hospital Pakar Swasta TANPA anda tidak perlu membayar secara tunai sebaliknya bayaran dibuat oleh pihak takaful terus kepada pihak hospital.

Kad Perubatan sebenarnya juga mempunyai manfaat sebagai simpanan dan perlindungan didalam Pelan Takaful berkaitan pelaburan (Investment-link).

Keperluan Kad Perubatan?

1. Jika saya masuk hospital, mampukah saya membayar bil hospital. Saya mungkin dapat mengelak hutang kereta,rumah, kredit kad, etc..tetapi jika doktor memerlukan duit untuk rawatan, saya tiada pilihan, saya perlu menyediakannya serta merta.

2. Jika saya masih bekerja, syarikat akan membayar kos perubatan saya. Bayangkan jika saya dah pencen selepas umur 55 tahun. Bermula umur 56 tahunlah saya akan sakit dan syarikat tidak lagi akan membayar kos perubatan saya. Jika saya tunggu sehingga umur 56 tahun baru saya nak memilikinya, saya bernasib baik jika saya masih sihat. Itupun, saya perlu membayar premium yang sangat tinggi.

3. Saya tidak tahu bila saya akan sakit dan semua orang tidak mahu sakit. Tetapi, kenapa ramai orang di hospital? Mereka datang ke hospital untuk mendapatkan rawatan dan saya mungkin salah seorang daripadanya suatu hari nanti.

 

 

Borang Maklumat Peserta (Cadangan Proposal)

  • PELAN TAKAFUL KOMPREHENSIF TERBAIK

 

Verification