gaji

Kami menawarkan satu pakej kerjaya pilihan terbaik dalam Industri Takaful  yang sedang berkembang dan merupakan Keperluan Plan Takaful dan Kewajiban kepada warga Malaysia untuk memilikinya.

10 Sebab Kenapa Anda Patut Berbangga dan Menjadi Perunding Takaful (Usahawan Takaful)
1. 9/10 Sumber Rezeki Adalah Berniaga.
Rasulullah SAW menegaskan bahawa 9/10 dari sumber rezeki itu terdapat dalam arena perniagaan. Nah, kalau nak banyak rezeki, carilah ia dalam berniaga.
2. Menjadi Bos Kepada Diri Sendiri (Anda sebagai Pemilik Perniagaan)
3. Masa kerja yang Flexible (Anda tentukan Masa Untuk Bekerja) dan bebas Menentukan Tempat Kerja sendiri).
4. Anda tentukan Pendapatan yang anda mahukan (Unlimited Income)
Maksudnya anda boleh tetapkan matlamat berapakah pendapatan yang anda inginkan sesuai kehendak dan impian anda. Jika bekerja makan gaji, dengan pendapatan hanya RM2,000 pada bulan ini. Dengan usahawan takaful anda boleh mendapat 5@6 angka dalam masa setahun…
6. Pendapatan Lumayan dan Pasif Income
Semakin anda tumpukan perhatian dan semakin gigih anda mengusahakan perusahaan anda itu, maka semakin tinggilah potensi pendapatan anda. Anda bekerja untuk jana pendapatan 72 bulan (6 tahun) bermakna seorang pelanggan yang kita dapat, kita akan dapat komisyen 72 bulan … bukan lumayan.
7. Modal permulaan yang rendah. Hanya dengan RM85 sahaja (Exam Takaful Basic Exam (TBE) anda boleh memperolehi pendapatan melebihi 5 angka dan mengunakan jenama antarabangsa “Prudential”
8. Berkhidmat untuk Amal Jariah dan Membantu Masyarakat (Tolong Orang)
9.Kebanyakan Orang Kaya Adalah mereka yang tidak berputus asa berusaha.
Adalah sesuatu yang pelik, ramai orang mahu jadi kaya tetapi tidak mahu menempuh jalan yang menyebabkan seseorang itu beroleh kekayaan. Percayalah kekayaan itu lebih mudah jika berusaha.
10. No. 1 Takaful Operator PruBSN dan Syarikat “Prudential” jenama antarabangsa dan mempunyai Sistem yang bagus dan boleh dipercayai.

Petikan akhbar – Kerjaya-Perunding-Kewangan-Kosmo-21Aug10-pg5


Pentingnya perniagaan di dalam Islam seperti sabda Rasulullullah SAW iaitu “Pendapatan yang paling baik adalah hasil usaha sendiri dan perniagaan yang bersih.” (Riwayat al-Bazzar). Bertebaranlah kamu di muka bumi dan carilah kurnia (rezeki) Allah dan ingatlah akan Allah sebanyak-banyaknya, mudah-mudahan kamu menang.” (Surah Al-Jumu’ah:10)

SYARAT UNTUK MENJADI PERUNDING TAKAFUL :- 

1. BERUMUR 18 TAHUN KE ATAS                  2. MEMPUNYAI SPM (Min. 5 Lulus)
3. TAKAFUL BASIC EXAM : DAFTAR EXAN  TBE (60 SOALAN OBJEKTIF -2 JAM)  BIMBINGAN MENJAWAB EXAM TBE AKAN DIBERI.

Marilah kita melakukan Kerja sebagai Ibadah yang memberi Manfaat kepada Masyarakat.

prubsntakaful advisor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Permohonan Perunding Takaful

  • 1)Berumur 22-45 tahun (Beragama Islam). 2)Pendidikan Min. SPM dengan 3 tahun pengalaman 3) Fresh Graduan boleh memohon dan digalakkan wakil Agen takaful, insurans, unit trust, ada pengalaman dalam pemasaran dengan "Special Offer".
 

Verification